Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tot 60.000 euro renteloos lenen via Mijn VerbouwLening

Via de Mijn VerbouwLening is het mogelijk om vanaf 1 september 60.000 euro renteloos te lenen voor allerlei renovatiewerken aan je woning. Het aanvraagformulier is nu al beschikbaar via de website van Energiehuis 3Wplus.

Om renoveren aantrekkelijker en haalbaarder te maken, heeft Vlaanderen de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Het is mogelijk om tot 60.000 euro te lenen aan een rente van 0 procent, en dit met een maximale afbetalingstermijn van 25 jaar.

Voor welke werken?

De Mijn VerbouwLening geldt voor een brede waaier van werken zoals het renoveren van je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk en vloeren en funderingen. Ook binnenrenovatie en het vernieuwen van elektriciteit en sanitair komt in aanmerking. Investeren in een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler is ook mogelijk via de Mijn VerbouwLening.

Voor wie?

Voor de Mijn VerbouwLening wordt gekeken naar het inkomen. Voor een alleenstaande mag het bedrag niet hoger dan 46.170 euro liggen. Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste gaat het om 65.960 euro. Per persoon extra ten laste wordt het bedrag met 3.700 euro verhoogd.

Ook verhuurders kunnen de Mijn VerbouwLening aanvragen, maar wel enkel als ze hun woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor of als ze minstens 9 jaar een korting geven op de huurprijs. De huurprijs mag ook niet meer dan 1.000 euro bedragen.

Hoe aanvragen?

De Mijn VerbouwLening is enkel aan te vragen via het Energiehuis 3Wplus. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden om het nadien op te sturen via e-mail (energie@3Wplus.be) of via de post (Energiehuis 3Wplus, Z.5 Mollem 250, 1730 Asse). De ingediende dossiers zullen behandeld worden volgens aanvraagdatum.

Meer info: energiehuis.3wplus.be/mijnverbouwlening, energie@3wplus.be, 02 486 64 86

Gepubliceerd op vrijdag 12 augustus 2022
Nieuwsoverzicht
  • 3Wplus

Openingsuren & contact

Huisvesting

adres
Gasthuisstraat 171785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 69
e-mail
Morgen gesloten

Deel deze pagina