Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Breng je glas gratis naar het recyclagepark

Het is wel duidelijk nu: het wordt een warme zomer. Het aanhoudende warme weer heeft nog een bijwerking: we drinken al eens graag een glaasje bij de vele feestjes die we organiseren én brengen het glas massaal naar de glasbol!

De laatste weken is de aanvoer van glas naar de glasbollen heel hoog. In juni 2022 was er een afvoer van 519,5 ton, in juli was dit gestegen tot 605 ton. 89 ton meer ingezameld glas, een stijging van 16,5%.

Inge D’hoe: “De afvoer van glas staat hierdoor onder druk. Intradura voorziet een bijkomende ronde op zaterdag 13 augustus, maar door het verlengde weekend en het aanhoudende mooie weer zal die druk niet direct verminderen.”

Wat kan de inwoner doen om te helpen? “In plaats van je glas naar een glasbol te brengen, kan je hiermee ook gratis terecht op het recyclagepark. Hier staan grote containers ter beschikking.”, aldus Inge D’hoe.

Intradura?

Intradura staat vandaag met meer dan 160 medewerkers in voor het afvalbeheer van 340.000 inwoners in 19 gemeenten in Halle-Vilvoorde. Gemiddeld haalt Intradura meer dan 130.000 ton afval per jaar op. De Intradura-medewerkers staan ook in voor het beheer van recyclageparken, voor de ruiming van rioleringen en slibverwerking, samenaankoop van afvalrecipiënten en sensibiliseringscampagnes voor afvalpreventie en -reductie. Intradura wil de gemeenten in haar werkingsgebied klaarstomen voor een duurzame, afvalbewuste toekomst. Door uniformiteit in de regio na te streven, worden schaalvoordelen en de meest efficiënte dienstverlening mogelijk. Meer info op www.intradura.be.

Gepubliceerd op donderdag 11 augustus 2022
Nieuwsoverzicht
  • Lege flessen

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina