Verkeersmaatregelen n.a.v. Merchtem kermis

N.a.v. Merchtem kermis worden de volgende gewestwegen en gemeentewegen afgesloten voor het doorgaand verkeer:

  • N211 Krekelendries, Markt, Nieuwstraat, Varkensmarkt en Korte Ridderstraat en N290 Bogaerdstraat en gemeenteweg Marktstraat vanaf woensdag 17 augustus 2022 tot en met maandag 29 augustus 2022 om 12 uur;
  • Stationsstraat t.h.v. A. De Boeckstraat vanaf zaterdag 20 augustus 2022 t.e.m. maandag 29 augustus 2022, ten laatste om 12 uur. Tijdens deze periode wordt het eenrichtingsverkeer tussen de Vesten en de A. De Boeckstraat opgeheven, maar enkel voor de bewoners. In dit gedeelte van de Stationsstraat geldt een parkeerverbod tijdens deze periode langs beide zijden van de rijweg.

Vanaf woensdag 17 augustus 2022 t.e.m. vrijdag 19 augustus 2022 zullen de woningen in de Korte Ridderstraat en de Varkensmarkt bereikbaar blijven, maar enkel via de Korte Ridderstraat.

Op woensdag 17 augustus 2022 wordt in het gedeelte van de A. De Boeckstraat tussen de Spiegellaan en Krekelendries een parkeerverbod ingevoerd. Op woensdag 17 augustus 2022 wordt bij het oprijden van de kermiswagens de Kattestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dit zal gesignaleerd worden t.h.v. Langensteenweg/Dendermondestraat.

Op vrijdag 19 augustus 2022 - n.a.v. de loopwedstrijd 26ste KWB Corrida Merchtem - worden de Dendermondestraat, Sint Janstraat en deel van Eyckstraat, Holbeek en Galgestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 16 uur tot het einde van het evenement.

Op vrijdag 19 augustus 2022 wordt de Kerkstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer n.a.v. een evenement t.h.v. Kerkstraat nr. 8 (Karrewiel).

Op maandag 22 augustus 2022 - n.a.v. een wielerwedstrijd voor elites zonder contract en U23 en n.a.v. het "Merchtems Wielerkampioenschap" - worden de Burchtlaan, Gasthuisstraat (vanaf Sint Janstraat tot Kattestraat), Langensteenweg en Reedijk afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de laatste wielerwedstrijd omstreeks 22 uur. De Reedijk en de Langensteenweg blijven afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de jaarmarkt op dinsdag 23 augustus 2022.

Op dinsdag 23 augustus 2022 tijdens de jaarmarkt worden de volgende (gewest)wegen afgesloten voor het doorgaand verkeer:

  • Mieregemstraat vanaf de Oudstrijdersstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. De Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat blijft afgesloten tot 20 uur;
  • K. Leopold lllstraat tussen de A. Bursensstraat en de Mieregemstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod;
  • K. Albertstraat vanaf de Bogaerdstraat tot de A. Bursensstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod langs de pare zijde;
  • Meutersweg t.h.v. de K. Leopold lllstraat. Het eenrichtingsverkeer voor de bewoners en het plaatselijk verkeer wordt opgeheven vanaf 6 uur tot 17 uur. In het voorste gedeelte van de straat geldt een parkeerverbod;
  • Vesten t.h.v. de Bogaerdstraat. Het eenrichtingsverkeer tussen de A. Bursensstraat en de Bogaerdstraat wordt voor de bewoners en het plaatselijk verkeer opgeheven vanaf 6 uur tot 17 uur.

Op dinsdag 23 augustus 2022 wordt in de Sint Janstraat een volledig parkeer- en stationeerverbod ingevoerd langs beide zijden van de rijweg.

Op dinsdag 23 augustus 2022 geldt in het gedeelte van de K. Albertstraat tussen de Oudstrijdersstraat en de K. Leopold lllstraat een parkeer- en stationeerverbod langs de zijde met de pare huisnummers.

Op woensdag 24 augustus 2022 worden de Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 5 uur tot 14 uur tijdens de wekelijkse markt.

Op woensdag 24 augustus 2022 wordt de Vesten t.h.v. de Bogaerdstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het eenrichtingsverkeer tussen de A. Bursensstraat en de Bogaerdstraat wordt voor de bewoners en het plaatselijk verkeer opgeheven vanaf 6 uur tot 15 uur.

Op woensdag 24 augustus 2022 geldt op de parking van de Dendermondestraat (naast Sint Donatus) een parkeer- en stationeerverbod.

Zowel op het parcours van de kermis als op het parcours van de verschillende randactiviteiten geldt steeds een parkeer- en stationeerverbod.

Gepubliceerd op vrijdag 05 augustus 2022
Nieuwsoverzicht
  • Affiche Merchtem kermis

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina