Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Online infosessies: klimaatbestendige tuinen

Webinar 1: Kleine ontharding

Laat je niet afschrikken bij het woord ‘Ontharden’. Begin klein en met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdals… en zie waar je eindigt. Je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe je tewerk gaat om tot een mooi nieuw stukje groen te komen.

Wanneer? Maandag 17 oktober om 20u. 

Webinar 2: ‘Afval’ in de tuin – hergebruik of juist verwijderen

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout, steenpuin… kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je krijgt info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Wanneer? Maandag 24 oktober om 20u. 

Webinar 3: Water in de Tuin  

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Je leert meer over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in je tuin kan vervullen.

Wanneer? Maandag 7 november om 20u. 

Wil je meer informatie over een van deze drie webinars? Surf naar www.intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

Sessies in samenwerking met gemeente Merchtem, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)

Gepubliceerd op dinsdag 05 juli 2022
Nieuwsoverzicht
  • Logo Leve de tuin

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 16u

Deel deze pagina