Werken Heirbaan: fase 3

Vanaf dinsdag 7 juni 2022 start fase 3 van de werken aan de Heirbaan. Deze fase behelst het kruispunt Sint Janstraat/Gasthuisstraat t.e.m. Heirbaan t.h.v. huisnummer 4.

Volgende werken zullen worden uitgevoerd:

 • Vernieuwing van de riolering
 • Vernieuwing van de wegverharding
 • Vernieuwing van de nutsvoorzieningen
 • Er zal ook een noodleiding aangelegd worden door de Watergroep zodoende dat de waterlevering niet in het gedrang komt tijdens de werken.

De werken aan de derde fase tot en met de onderlaag zullen duren tot 15 juli 2022, zodat er tijdens het bouwverlof over gereden kan worden. Kruispunt Gasthuisstraat / Sint janstraat zal vanaf maandagavond 4 juli opnieuw worden opengesteld voor het verkeer. Doorgang naar Heirbaan en Kouter zal echter nog niet mogelijk zijn. Na het bouwverlof zal de toplaag nog worden aangelegd.

Voor de bewoners die rond de werfzone wonen, wordt door de aannemer gevraagd om tijdens de werken het voertuig buiten de werfzone te parkeren. Naarmate de werken vorderen zal de toegang tot de woningen geleidelijk vrijgegeven worden.

Verkeersmaatregelen

 • De omleiding voor het lokaal verkeer van Merchtem naar Londerzeel zal verlopen via Bleukenweg en Terlinden richting Heirbaan.
 • De omleiding voor het lokaal verkeer van Londerzeel zal verlopen via Londerzeel over Heerbaan en Heirbaan rechts via Brusselstraatje en Dahliastraat naar de Kouter. In de Dahliastraat wordt enkel verkeer toegelaten richting Kouter. Op beide lokale omleidingswegen worden verkeersremmers geplaatst en zal de snelheid beperkt worden tot 30 km/u. Op de Kouter t.h.v. de Dahliastraat geldt een parkeer- en stationeerverbod.
 • De omleiding voor het zwaar verkeer in beide richtingen zal verlopen via Merchtem over Wolvertemsesteenweg naar Wolvertem over Merchtemsesteenweg, Driesstraat en Veilinglaan en zo via Londerzeel over Robbroekstraat.
 • Het doorgaand verkeer richting Londerzeel zal verlopen via dezelfde omleiding als het zwaar verkeer.
 • De omleiding voor de bussen van De Lijn zal in beide richtingen verlopen via Wolvertemsesteenweg, Linthoutstraat richting Meuzegem en zo via Veilinglaan naar Londerzeel, Robbroekstraat.
 • De omleiding voor het doorgaand verkeer van Merchtem naar Peizegem/Buggenhout zal verlopen via Sint Janstraat, Galgestraat, Neerkouter richting Kouter. In de Neerkouter wordt enkel verkeer toegelaten komende van de Galgestraat.
 • De omleiding voor het doorgaand verkeer van Peizegem/Buggenhout naar Merchtem zal verlopen via Kouter, verbindingsbaantje richting Galgestraat huisnr. 135, Galgestraat, verbindingsbaantje t.h.v. huisnr. 109 richting Eyckstraat en Eyckstraat. In de verbindingsbaantjes tussen Kouter en Galgestraat huisnr. 135, tussen Galgestraat huisnr. 109 en Eyckstraat en Eyckstraat wordt enkel verkeer toegelaten komende uit de richting van Peizegem/Buggenhout.
 • Voor de fietsers naar Peizegem/Buggenhout wordt een omleiding in beide richtingen voorzien via baantje Hoge Weide, Terlinden, Heirbaan en Molenstraatje.

Aansluitend op fase 3 zal gestart worden met de werken aan fase 2 – Heirbaan 4 t.e.m. Heirbaan 60. Hiermee zal gestart worden na het bouwverlof. Deze werken zullen volgens de huidige planning uitgevoerd zijn tegen eind 2022. Hierover wordt in de toekomst nog verder gecommuniceerd.

De aannemer is Grondwerken De Mol BVBA uit Lochristi – 09/356.90.79. Tijdens de
werken zijn zij het eerste aanspreekpunt.

Gepubliceerd op woensdag 01 juni 2022
Nieuwsoverzicht
 • Heirbaan

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u

Lees meer artikels over

Deel deze pagina