Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe kan je (terug) kracht opbouwen bij stress en energieverlies?

Laat je inspireren door Gina Peeters en Ilse Hellinckx

Heb je het gevoel dat je te vaak en te veel onder druk staat? Heb je last van stressverschijnselen, van allerlei fysieke of mentale symptomen, omdat je te hard moet werken of omdat je te veel bekommernissen aan je hoofd hebt? Worstel je met verdriet of piekergedachten?

Steeds meer mensen zijn zoekende of raken de weg kwijt in onze snel veranderende samenleving. Ze zijn teleurgesteld, hebben stress omdat zij het gevoel hebben dat zij de hoge verwachtingen die in hen gesteld worden, niet kunnen inlossen.

Ze kunnen voor zichzelf geen grenzen meer aangeven; ze werken te hard, omdat ze alles zo perfect mogelijk willen doen. Ze zijn loyaal aan iedereen, behalve aan zichzelf dan. Ze luisteren niet meer naar hun lichaam.

Een burn-out kan zo gemakkelijk om de hoek loeren en slaat sneller toe dan je zou vermoeden. Veel mensen hebben nood aan inzichten om te leren omgaan met de uitdagingen waarmee ze op hun levenspad worden geconfronteerd.

Gespreks- en infoavond

Tijdens een gespreks- en infoavond, die plaatsvindt op woensdag 22 juni  te 20 uur in de cafetaria van het WZC Ter Stelten, Gasthuisstraat 19, zullen Gina Peeters en Ilse Hellinckx (Merchtem) vanuit hun ervaringsdeskundigheid en hun rol als (burn-out)coach uitleg geven over wat je kan doen om een positieve en veerkrachtige mindset op te bouwen.

Ze vertellen hun verhaal en delen hun inzichten, die ze ook hebben neergeschreven in het boek dat ze recentelijk hebben gepubliceerd. Ze belichten het fenomeen burn-out, wat er de gevolgen van zijn, wat je preventief kan doen om het te voorkomen en hoe je de symptomen kan aanpakken. Ze reiken handvaten aan om bewust te werken aan mentale fitheid.

De toegang is gratis. Aangezien de zitplaatsen beperkt zijn, is het aangewezen om vooraf in te schrijven. De zaal is toegankelijk vanaf 19.30 uur, na 20 uur is er geen toegang meer mogelijk.

Na de uiteenzettingen kunnen er vragen worden gesteld en kan desgewenst een boek worden aangekocht.

Ik schrijf me in 

Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2022
Nieuwsoverzicht
  • Gina Peeters en Ilse Hellinckx

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Reedijk 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 05 00
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u

Deel deze pagina