Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Bij

Dit jaar neemt de gemeente Merchtem van 29 mei tot en met 5 juni deel aan de 'Week van de Bij'.

Bijen leveren immers een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit en groenten. Dus verdienen deze nuttige diertjes het om eens extra in de kijker te worden gezet.

In het kader van onze deelname aan ‘ De week van de Bij’ bieden wij aan alle lagere scholen de kans om met hun leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een bezoek te brengen aan de bijenhal die vorig jaar werd gebouwd op de Tuinbouwschool. Er zal ook een infostand voorzien worden rond bijen. De leerlingen kunnen daar dan onder begeleiding van een imker/expert heel wat te weten komen over het leven van de bij.

Een bezoek brengen kan op maandag 30 en dinsdag 31 mei (voor- en namiddag), woensdag 1 juni (voormiddag), donderdag 2 juni  (voor-en namiddag) en vrijdag 3 juni (voormiddag).  We voorzien ongeveer een uur en half per bezoek.

Interesse?

Geef de dienst Omgeving dan vlug een seintje wanneer jullie wensen langs te komen. We proberen zo veel als mogelijk hiermee rekening te houden bij de planning.

Via de volgende link: http://www.weekvandebij.be/aan-de-slag/scholen, kan je al heel wat info terugvinden om jullie bezoekje voor te bereiden.

De bijenhal is ook (vrij) te bezoeken tijdens de opendeurdag van de Tuinbouwschool op 5 juni.

Kleine wildernis “’t Boschbos”

Als jullie dan toch op pad zijn, ga dan ook eens een kijkje nemen in onze kleine wildernis “’t Boschbos”, in de gemeentelijke verkaveling Fr. Beuckelaersstraat/ B.Ballonstraat (zijstraat Leireken). Dit is zeker ook de moeite waard!

Gepubliceerd op donderdag 21 april 2022
Nieuwsoverzicht
  • Week van de bij 2022

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina