Hoe composteren in een wormenbak?

Je vind vanaf heden op de website van Intradura een pagina over composteren in een wormenbak met filmpjes over het maken van een wormenbak tot hoe composteren in een wormenbak.

Klik hier voor meer info

Workshop Composteren zonder tuin

Ontdek hoe je keukenafval kan composteren in een wormenbak

Wanneer: di 21/06/2022, 19u30 (duur: 2u)

Waar: CC ’t Vondel (zaal Joepie), Joseph Possozplein 40, 1500 Halle

Inschrijven: De infosessie is gratis. Je inschrijven voor een sessie is verplicht en kan via de website van Intradura: https://www.intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden.

Je hebt geen tuin nodig om zelf je keukenafval te composteren. Met een kleine versie van een composteersysteem (dat je zelf eenvoudig kan maken) kan je aan de slag op je balkon, kelder of gang! Zo’n composteersysteem bestaat grotendeels uit kleine wormen die jouw keukenafval omzetten tot compost. Je hoeft geen schrik te hebben, zo’n wormenbak geeft geen geur af.

Wil je meer weten over hoe zo’n wormenbak? Schrijf je dan in en leer alles over hoe je je eigen wormbaksysteem maakt. Ben je al overtuigd, maar ben je niet handig genoeg om een zelf te maken? Met 10 deelnemers maken we in de workshop een wormenbak en voorzien we compostwormen zodat je na de workshop meteen aan de slag kan.

Je hebt geen tuin nodig om zelf je keukenafval te composteren. Met een kleine versie van een composteersysteem (dat je zelf eenvoudig kan maken) kan je op je balkon, kelder of gang aan de slag. Nog niet velen doen dit al vandaag. Er bestaan veel foute veronderstellingen zoals ‘dat stinkt’ of ‘als ik op reis ga, gaan de wormen doodgaan’ en het vraagt wel enige kennis om het composteerproces goed te laten verlopen. In deze workshop leggen we aan 30 deelnemers uit hoe je composteert in een wormenbak. Wil je meer weten over hoe het werkt vóór je overweegt of het iets voor jou is? 20 deelnemers kunnen alles over composteren met een wormenbak te weten komen en zien hoe je zelf een wormenbaksysteem maakt. Ben je eigenlijk al overtuigd maar ben je niet handig genoeg om een zelf te maken? Met 10 deelnemers maken we in de workshop een wormenbak en voorzien we compostwormen zodat je na de workshop meteen aan de slag kan.

Gepubliceerd op dinsdag 19 april 2022
Nieuwsoverzicht
  • Intradura

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina