Mijn Burgerprofiel

Merchtem stapte, samen met heel wat steden en gemeenten, mee in ‘Mijn Burgerprofiel’. Je vindt er alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van je dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform.

Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn?

Meld je aan door op de website van de gemeente Merchtem rechts bovenaan op 'Mijn Burgerprofiel' te klikken. Aanmelden kan met de itsme®-app, je eID en een kaartlezer of een beveiligingscode via mobiele app of sms.

Wil je je voor de eerste keer aanmelden op 'Mijn Burgerprofiel', maar weet je niet goed hoe je dat kan doen? Bekijk dan de video’s die je stap per stap begeleiden.

Een korte samenvatting van de inhoud

'Mijn Burgerprofiel' toont een overzicht van je aanvragen en je dossiers bij overheidsdiensten. Koppel jouw eBox en blijf op de hoogte wanneer er een nieuw bericht of document beschikbaar is. Bekijk de persoonlijke gegevens die de overheid van je kent. Er wordt veel belang gehecht aan je privacy, je gegevens zijn beveiligd zodat enkel jijzelf je gegevens kan zien.

'Mijn burgerprofiel' is ondertussen ingebouwd in veel websites van overheidsdiensten en gemeenten. Gelijk waar je aanmeldt, je komt steeds op hetzelfde platform terecht. ‘Mijn Burgerprofiel’ is vandaag nog een groeiend platform. Dat betekent dat je nog niet alles zal vinden. Sommige overheidsdiensten zijn immers nog volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen.

Probeer het meteen!

Gepubliceerd op woensdag 02 maart 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina