Werken Gasthuisstraat/Heirbaan vanaf 17 januari t.e.m. 28 januari 2022

Vanaf 17 januari 2022 starten de nutsmaatschappijen met werken in het gedeelte van de Gasthuisstraat vanaf huisnr. 76 tot Heirbaan t.h.v. huisnr. 12. Deze werken eindigen op 28 januari 2022.

Tijdens de werken zal éénrichtingsverkeer worden ingevoerd in dit gedeelte van de Gasthuisstraat en de Heirbaan. Enkel het verkeer richting Steenhuffel zal worden toegelaten.

Voor fietsers en voetgangers is er geen aparte omleiding voorzien. Zij hebben steeds doorgang in beide richtingen binnen de werfzone.

Het doorgaand verkeer komende van Steenhuffel richting Peizegem en Merchtem-centrum zal worden omgeleid via het Brusselbaantje en de Dahliastraat naar de Kouter en zo richting Peizegem. In het gedeelte van het Brusselbaantje tussen Heirbaan en Dahliastraat en de Dahliastraat geldt éénrichtingsverkeer en wordt enkel het doorgaand verkeer toegelaten komende van de Heirbaan.

Voor Merchtem-centrum wordt het verkeer vanaf de Kouter via de tweede verbindingsbaan naar de Galgestraat geleid om zo via de Galgestraat richting het centrum te rijden. In de tweede verbindingsbaan zal enkel het doorgaand verkeer komende van de Kouter worden toegelaten.

Op 17 en 18 januari 2022 is ook het kruispunt Sint Janstraat/Gasthuisstraat afgesloten en kan men het centrum bereiken via Sint Janstraat en Dendermondestraat. Vanaf 19 januari 2022 is het centrum opnieuw bereikbaar via de Gasthuisstraat.

Het verkeer komende van Peizegem richting Steenhuffel blijft steeds mogelijk via het kruispunt Kouter/Heirbaan.

Het zwaar doorgaand verkeer richting Merchtem zal worden omgeleid vanaf Steenhuffel richting Meise (Robbroekstraat, Veilinglaan, Driesstraat, Merchtemsesteenweg en Wolvertemsesteenweg).

Het zwaar doorgaand verkeer komende vanuit de richting van Buggenhout wordt omgeleid via Lebbeke en Opwijk.

De omleiding komende van Steenhuffel wordt via het plan hiernaast verduidelijkt.

  • Blauwe pijlen: éénrichtingsverkeer komende van Heirbaan (Brusselbaantje, Dahliastraat, verbindingsbaantje naar Galgestraat) en langs de werfzone;
  • Rode pijlen: verkeer in beide richtingen (Kouter en Galgestraat);
  • Gele lijn: werfzone vanaf Gasthuisstraat tot Heirbaan, ongeveer tot huisnr. 12.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Mobiliteit via mobiliteit@merchtem.be 

Gepubliceerd op donderdag 13 januari 2022
Nieuwsoverzicht
  • Omleiding werken komende van Londerzeel

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Deel deze pagina