Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Windberg Wemmel - volledige afsluiting rijweg vanaf 18 oktober 2021

De werken aan de Windberg gaan vooruit! Binnenkort wordt het asfalt van de rijweg vernieuwd en wordt een toplaag geplaatst op de fietspaden. Daarom is vanaf maandag 18 oktober 2021 t.e.m. zaterdag 23 oktober 2021 de volledige rijbaan in beide richtingen afgesloten van aan de Rassel tot aan de grens met Merchtem. Fietsers zullen nog steeds door kunnen. De enige dag dat ze hinder zouden kunnen ondervinden, is maandag 18 oktober, dan wordt het asfalt van de fietspaden gegoten.

Om welke werken gaat het?

  • Op maandag 18 oktober wordt de toplaag van het asfalt van de fietspaden gelegd.
  • Dinsdag 19 oktober en woensdag 20 oktober wordt gestart met het afschrapen van het huidige asfalt van de rijweg en het herstellen van de fundering op enkele plaatsen waar dit nodig is.
  • De nieuwe onderlaag van de rijweg wordt gelegd op donderdag 21 oktober.
  • De toplaag van het asfalt en het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen gebeurt op vrijdag 22 oktober.
  • De werken eindigen op zaterdag 23 oktober met het afwerken van de nieuwe wegmarkeringen. Vanaf 12 uur wordt de rijbaan opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Deze planning is uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen.

  • De bussen van De Lijn worden omgeleid via de Rassel en Steenweg op Merchtem (zie plannen onderaan deze pagina).

Vanaf 18 tot en met 23 oktober 2021 worden de St-Guduladreef en de Hammestraat volledig en fysiek afgesloten voor het doorgaand verkeer.

  • Het landbouwverkeer wordt omgeleid via de aanpalende landbouwwegen.
  • Het doorgaand verkeer wordt via het grondgebied van Merchtem omgeleid via de Brusselsesteenweg en Nieuwelaan richting Meise.
  • Het doorgaand zwaar verkeer (+ 3,5 ton) wordt via het grondgebied van Merchtem omgeleid via de Brusselsesteenweg, Dooren en Wolvertemsesteenweg.
  • Doorgang blijft steeds vrij voor fietsers.

Let op, van zodra de Windberg opnieuw volledig is opengesteld voor alle verkeer, wordt de whitelist afgeschaft en dient het doorgaand verkeer - uitgezonderd landbouwvoertuigen - zich van en naar Wemmel te verplaatsen via de Brusselsesteenweg.

Gepubliceerd op vrijdag 08 oktober 2021
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 16u

De dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak. Maak online een afspraak via afspraken.merchtem.be of telefonisch op het nummer 052 38 11 70.

Deel deze pagina