naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fruitboom- en haagplantactie

Behaag uw tuin met streekeigen planten!

Een mooie gemengde haag of heg langs uw tuin? Wat extra geurende bloesems voor bijen? Of blozende appels uit uw eigen hoogstamboomgaard? Dat kan! Bestel uw plantgoed tijdens de jaarlijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor en de gemeente. Maak van uw tuin met streekeigen planten een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.


Aanbod


Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden
U kan kiezen uit 9 gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesem- en bessenheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trekt u meer diersoorten aan en vergroot u de natuurwaarde van uw tuin.
Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vindt u tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.
Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Bosker of Zwarte els zullen prachtig staan in uw tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.
Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouwt u een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt u stap voor stap hoe u hiervoor te werk gaat.


Vragen stellen


Op dinsdag 26 september 2017 vanaf 17 uur is er een adviesmoment in Vilvoorde. U kan hier concrete vragen stellen m.b.t. uw bestelling. Op voorhand inschrijven via haagplantactie@rlgc.be.


Bestellen


Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vindt u vanaf 1 augustus op www.rlgc.be/fruitboom-en-haagplantactie. 
Bestellen kan online vanaf 1 september tot en met 15 oktober 2017 op www.rlgc.be/fruitboom-en-haagplantactie.


Levering

Uw bestelling wordt aan huis geleverd op vrijdag 8 december door de gemeentearbeiders.

 

Deze actie is een initiatief van Regionaal Landschap Groene Corridor i.s.m. de gemeenten Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst. De actie wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Gepubliceerd op maandag 07 augustus 2017
Nieuwsoverzicht
  • Bloesems

Deel deze pagina