Wegenwerken Heirbaan vanaf 13 september

Het college van burgemeester en schepenen stelt je in kennis dat vanaf maandag 13 september 2021 tot en met februari 2022 de wegenwerken aan de Heirbaan plaatsvinden.

Dit zal verlopen in 3 fases:

Fase 1: ± 8 à 10 werkweken

De omleiding voor het lokaal verkeer van Merchtem naar Londerzeel loopt in deze fase van de Heirbaan naar Terlinden via de Bontestraat en zo naar de Robbroekstraat (blauwe route zie bijlage). Komende van Londerzeel is het via éénrichtingstraten Bontestraat (rechts van de Heirbaan), Dahliastraat en zo naar de Kouter (banaan – groene route zie bijlage). Op beide routes zullen snelheidsremmers staan. Voor fietsers is de Heirbaan ook niet toegankelijk.

De omleiding voor het zwaar- en doorgaand verkeer (Merchtem – Londerzeel) wordt voorzien langs de Wolvertemsesteenweg/Merchtemsesteenweg, Driesstraat en Veilinglaan.

Fase 2: ± 6 à 8 werkweken

De omleiding voor deze fase verloopt voor het verkeer van Merchtem richting Londerzeel via de Bleukenweg, Terlinden via de Bontestraat zo naar de Robbroekstraat (blauwe route zie bijlage). Voor de andere richting blijft de omleiding hetzelfde als in fase 1 (groene route zie bijlage).

Fase 3: ± 4 à 6 werkweken

Half februari afronden van de laatste fase – afhankelijk van de weersomstandigheden na het kerstverlof.

Voor het verkeer van Peizegem naar Merchtem loopt de omleiding via de Galgestraat en de Eyckstraat (groene route zie bijlage). In de omgekeerde richting via de Galgestraat en dan de Neerkouter (blauwe route zie bijlage). In de Eyckstraat, Neerkouter en delen van de Galgestraat zal er éénrichtingsverkeer zijn. Ook in deze fase zullen er snelheidsremmers aanwezig zijn.

Het zwaar verkeer zal omgeleid worden via Lebbeke – Opwijk.

Zie bijlage voor de omleidingsplannen, de pijlen geven de éénrichtingsstraten aan.

Meer info

Voor verdere vragen of inlichtingen kan je steeds terecht op het gemeentehuis, Nieuwstraat 1 - dienst Infrastructuur of telefonisch via het nummer 052 38 11 94.

Wij hopen met jou op een vlotte uitvoering!

Gepubliceerd op dinsdag 07 september 2021
Nieuwsoverzicht
  • Heirbaan

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 19u

We werken verder achter gesloten deuren, maak hier je afspraak

Deel deze pagina