De Roze Mars: Stap mee in de strijd tegen borstkanker

Dagelijks krijgen 29 vrouwen de diagnose borstkanker te horen. Het is dan ook belangrijk om voldoende in te zetten op preventie. 1 kanker op 3 kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl in acht te nemen. Daarom organiseert Pink Ribbon jaarlijks De Roze Mars.

Neem deel aan De Roze Mars

De gemeente Merchtem hecht veel aandacht aan voldoende lichaamsbeweging. Daarom zijn we ook trotse partner van De Roze Mars. Dat is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement dat u als individu, team of bedrijf voor een hele maand aangaat, en waar u vanop eender welke locatie aan kan meedoen. Het doel daarbij is om van 1 tot en met 31 mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. Het gemeentebestuur wil graag een steentje bijdragen in dat engagement om zo ook de preventie van de ziekte mee te ondersteunen. Wij nodigen ook u en uw bedrijf uit om uw steun te tonen door mee te wandelen voor het goede doel.

Hoe inschrijven?

U kan ervoor kiezen om individueel, in team of met uw bedrijf deel te nemen aan De Roze Mars. U betaalt daarvoor een bijdrage van €10. Groepen en bedrijven met 5 of meer leden betalen €8 per deelnemer. Inschrijven kan u doen op De Roze Mars-website. Van zodra de inschrijving rond is, krijgt u toegang tot het online-platform.

Waarom deelnemen?

Met de nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ maakt Pink Ribbon duidelijk hoe belangrijk preventie is.  Want 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Door deel te nemen aan De Roze Mars werkt u niet alleen aan uw eigen gezondheid, maar steunt u ook het goede doel. Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon voor concrete projecten gebruiken op het vlak van preventie en tijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten.

Stap mee in de strijd tegen borstkanker en voor meer lichaamsbeweging door deel te nemen aan De Roze Mars. Ella Leyers zal als ambassadrice van De Roze Mars 2021 voor extra motivatie zorgen. Ga samen met ons en Ella de uitdaging aan, schrijf jullie in en zet de hele maand mei dagelijks 10.000 stappen.

Gepubliceerd op zaterdag 01 mei 2021
Nieuwsoverzicht
  • Campagnebeeld Pink Ribbon

Deel deze pagina