Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maerschalkbos wordt gekapt en heraangeplant

Op vrijdag 27 november is een aannemer begonnen met het kappen van het Maerschalkbos. De bomen, vnl. populieren vormen een gevaar en moeten daarom dringend gerooid worden. Het bos wordt nadien heraangeplant. 

Het Maerschalkbos, gelegen tussen de groenstraat en het Leireken wordt omwille van veiligheidsredenen gekapt. Onder het bos ligt een historische vuilnisbelt die begin jaren zeventig werd afgedekt met aarde en werd beplant met populieren. Intussen zijn de populieren kaprijk en vormen ze omwille van de onstabiele ondergrond een gevaar voor passanten en omwonende. Een tijd geleden waaiden enkele bomen al om en zorgde dat voor schade. Op advies van de boswachter werd dan een kapping aangevraagd. 

Het gemeentebestuur heeft ook verschillende keren overleg gehad met afgevaardigden van de buurt en hondenschool De Roedel over de heraanleg van het bos na de kapping. De populieren zullen worden vervangen door zwarte els, esdoorn, lijsterbes, hazelaar, ...  Hierdoor krijgen we een meer gevarieerd bos met een hogere biodiversiteitswaarde. Hondenschool de Roedel zal ook na de heraanleg haar werking hier kunnen verderzetten. 

Gepubliceerd op vrijdag 27 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina