Bedenk jij een originele naam voor de Kleine Wildernis?

Kleine wildernis = een klein stukje wildernis naast de deur om te ontdekken, om in te spelen en te leren, om van te genieten, voor kinderen en buurtbewoners.

Het gemeentebestuur van Merchtem heeft in de nieuwe verkaveling Benoit Ballonstraat / François Beuckelaerstraat in het centrum van Peizegem een stukje grond voorbehouden om te ontwikkelen als “Kleine Wildernis”. Het project werd reeds toegelicht en de buurtbewoners kregen de kans om voorstellen te doen.

Ontwerpplan

In samenwerking met de gemeentelijke Tuinbouwschool werd een ontwerpplan gemaakt. Zo zullen er bijvoorbeeld bessenstruiken en planten worden aangeplant, zitbankjes worden geplaatst, nestkastjes worden geïnstalleerd, een wilgentunnel worden gemaakt, … Kortom, een plaats om te genieten van de natuur!

Officiële opening

Het nieuwe schooljaar is opnieuw gestart en hopelijk kunnen we binnenkort starten met de werken. De officiële opening was voorzien op donderdag 17 september. Deze zal omwille van de huidige coronamaatregelen niet plaatsvinden.

Bedenk jij een originele naam voor de ‘Kleine Wildernis’?

Aangezien dit project nog geen naam heeft, vragen we aan de Merchtemnaren om een originele naam te bedenken. Voorstellen zijn welkom tegen ten laatste 15 oktober via omgeving@merchtem.be of via het snelloket campus Nieuwstraat. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met een Merchtemse shopper ter waarde van 50 euro.

Veel succes!

Gepubliceerd op maandag 14 september 2020
Nieuwsoverzicht
  • Kleine Wildernis

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina