Praktische website helpt burgers met al hun energievragen

Inwoners van Halle-Vilvoorde kunnen voortaan op één website terecht met al hun vragen rond energie besparen en duurzaam wonen. Via het digitaal Energiehuis van 3Wplus kan iedere burger voor zijn eigen gemeente onder meer te weten komen waar hij moet aankloppen voor een renovatiebegeleiding en op welke premies hij aanspraak maakt.

Iedereen die in Halle-Vilvoorde duurzaam wil wonen of (ver)bouwen kan alle informatie hierover voortaan terugvinden op het digitaal Energiehuis van 3Wplus. Het digitaal platform energiehuis.3wplus.be zorgt ervoor dat iedere burger thuis zelf al de nodige informatie kan opzoeken en na enkele muisklikken kan achterhalen wie gecontacteerd kan worden voor extra uitleg. Het digitaal Energiehuis bevat een gemakkelijke zoekmachine waarmee bezoekers door het invoeren van hun gemeente of postcode meteen een overzicht krijgen van welke diensten voor hen van toepassing zijn. Zo is het voor iedereen snel duidelijk wie bijvoorbeeld de renovatiecoach of energiesnoeier in zijn of haar gemeente is.

Welke premies in mijn gemeente?

Op het digitaal Energiehuis is ook aandacht voor het draaglijk houden van investeringen in energetische renovaties. Er zijn immers energieleningen, premies en subsidies waar je als burger aanspraak op kan maken. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om daar wegwijs in te geraken.

Doe de test: hoe energiezuinig is mijn woning?

Via het digitaal Energiehuis kan je ook zelf nagaan hoe energiezuinig of energieverslindend je woning is. Zo krijg je meteen al een zicht waar het beter kan. De renovatiecoach voor jouw gemeente helpt je dan verder. Het digitaal Energiehuis, dat voorzien is van een chatbox, is te raadplegen via energiehuis.3wplus.be.

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020
Nieuwsoverzicht
  • Energiehuis

Openingsuren & contact

Huisvesting

adres
Gasthuisstraat 171785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 69
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Deel deze pagina