Je glas langs de glascontainer zetten, is ook een vorm van sluikstort

Gepubliceerd op  donderdag 13 jul 2023 om 07:51

Het overkomt iedereen van ons wel eens. Je hebt je glas van een paar weken verzameld en je verzamelbak begint stilletjes aan uit te puilen. Met andere woorden: hoog tijd om naar de glascontainer te gaan. Bij je aankomst zie je dat de glascontainer overvol is en dat ernaast ook al een mooie verzameling staat. De verleiding is dus groot om jouw glazen flessen en bokalen er netjes bij te zetten. Je hebt nu éénmaal de moeite gedaan om je glas te verzamelen en tot hier te komen. Ze staan nu toch in de buurt vanwaar ze terecht moeten komen. Doe het niet!

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de vijf glazen flessen, komt er ook nog een zakje huishoudelijk afval bij en een oude versleten paraplu en we zijn vertrokken richting stortplaats.
  • Vuil glas trekt ongedierte aan. Niemand vindt een muizenplaag of een zwerm wespen tenslotte aangenaam.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Glasbollen legen ze meestal machinaal met een vrachtwagen. Bijgeplaatst glas ruimen ze genoodzaakt handmatig op.
  • Glas naast de glasbol zetten verkleint de kans op recyclage. De kans bestaat dat het bijgeplaatst glas opgeruimd wordt met het andere afval dat er naast te vinden is.

Neem je glas terug mee naar huis en kom later even terug of ga verder naar een volgende glasbol of het recyclagepark.

Waar staan de glascontainers in groot-Merchtem?

Naar top