Vernieuwde tweedehandswinkel De Kast

Gepubliceerd op  vrijdag 27 okt 2023 om 12:17

Op dinsdag 31 oktober opent de vernieuwde tweedehandswinkel haar deuren in het oude moederhuis in de August De Boeckstraat.

Terug in de tijd

De verkoop van geschonken kleding ging in 2000 van start in de OCMW-tweedehandswinkel op de OCMW-site. In 2005 verhuisde de winkel naar de Gasthuisstraat.

Het 20-jarig bestaan van de tweedehandswinkel werd wegens de coronapandemie niet gevierd, maar kreeg wel een jaar later (in oktober 2021) alle aandacht.

Nieuw adres

De tweedehandswinkel heeft ondertussen een nieuw onderkomen gevonden in de August De Boeckstraat, met name in het oude moederhuis.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt door de vrijwilligersploeg en de medewerkers van het bestuur om kleding, huisraad, linnen en speelgoed te verhuizen en een mooie plaats te geven. Ook tijdens de sluitingsperiode bleven we kledingstukken ontvangen van mensen die deze liever niet weggooiden. Alles wat wordt aangeboden in de winkel, werd gedoneerd.

Je kan je herbruikbare spullen afgeven aan het snelloket van campus Gasthuisstraat.

Grote opening van ‘De Kast’

Nu zijn we klaar om onze nieuwe tweedehandswinkel te openen voor het publiek. De winkel krijgt de welklinkende naam De Kast. Hier bieden we kwalitatieve kleding en andere items aan een democratische prijs aan. Iedere inwoner van Merchtem is welkom.

Op dinsdag 31 oktober 2023 gaan we terug van start in de August De Boeckstraat 62. De winkel opent haar deuren op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur, behalve de laatste dinsdag van elke maand is er enkel een avondopening van 17.30 tot 19 uur.

Helpende handen

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers voor de tweedehandswinkel. Interesse? Meld je dan via snelloket.cg@merchtem.be of aan het snelloket van campus Gasthuisstraat, Gasthuisstraat 17.

Naar top