naar top

Informatieavond over Huurpremie en Huursubsidie

Deze informatie is niet meer actueel!
Iedereen heeft recht op wonen, maar kan zich niet altijd een eigen woning veroorloven. Huren is dan de boodschap. Maar ook daar hebben mensen met beperkte middelen het moeilijk om een kwaliteitsvolle woning te vinden. Sociale huur is hier een oplossing. De wachtlijsten zijn echter enorm en het duurt vaak zeer lang voor men een sociale huurwoning kan betrekken. In die tussentijd blijft me...

Wanneer

  • wo 20 oktober 21
    van 19u30 tot 21u30

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentehuis Merchtem
adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem

Tickets

Telefoon
052 89 10 69
e-mail
huisvesting@merchtem.be

Contact

Telefoon
0498 17 87 30

Info

Iedereen heeft recht op wonen, maar kan zich niet altijd een eigen woning veroorloven. Huren is dan de boodschap. Maar ook daar hebben mensen met beperkte middelen het moeilijk om een kwaliteitsvolle woning te vinden. Sociale huur is hier een oplossing. De wachtlijsten zijn echter enorm en het duurt vaak zeer lang voor men een sociale huurwoning kan betrekken. In die tussentijd blijft men op de private -duurdere- markt aangewezen.

Wist je dat er vanuit de Vlaamse overheid premies ter beschikking zijn die de financiële situatie wat kunnen verzachten?
Sta je al 4 jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, dan kan de huurpremie je helpen. Verhuis je van een woning met slechte woonkwaliteit naar een aangepaste woning, kun je misschien genieten van een huursubsidie.
Om jou die financiële mogelijkheden en de daarbij horende kwaliteitsvereisten beter te leren kennen, organiseert het Woonloket van de gemeente speciaal voor jou een informatieavond.

Wanneer: woensdag 20 oktober 2021 om 19u30
Waar: Raadzaal gemeentehuis Merchtem (ingang Bogaerdstraat)
Deelname is geheel gratis. Enkel voor de inwoners van Merchtem en Opwijk.
Opgelet: De plaatsen zijn beperkt! Vooraf inschrijven is aangewezen. Dit kan door te bellen of te mailen naar het woonloket.

Woonloket Merchtem
Gasthuisstraat 17, 1785 Merchtem
052 89 10 69 – 0498 17 87 30
huisvesting@merchtem.be
Alle activiteiten
  • foto: Woonwinkel 3W+

Categorie

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Merchtem

Deel deze pagina