naar top

Techniekkamp

Deze informatie is niet meer actueel!
Haal je graag dingen uit mekaar om te zien hoe ze werken? Of steek je net graag dingen in mekaar? Hou je van techniek, van lampjes, batterijen of vijsjes? Zou je graag eens het maak-idee in je hoofd tevoorschijn toveren met een 3D-printer of laseren met een lasersnijder? FablabDeMakerij organiseert tijdens de schoolvakanties een aantal 3-daagse techniekkampen voor meisjes en jongens van...

Wanneer

 • wo 04 november 20
  van 0u
 • ma 21 december 20
  van 0u
 • ma 15 februari 21
  van 0u
 • ma 12 april 21
  van 0u
 • ma 12 juli 21
  van 0u
 • ma 19 juli 21
  van 0u
 • ma 26 juli 21
  van 0u

Prijs

� 99,00 (ALFA - 99,00 euro, BRAVO - 99,00 euro, CHARLIE - 129,00 euro)

Waar

naam
fablabDeMakerij Merchtem
adres
Stationsstraat 551785 Merchtem

Info

Haal je graag dingen uit mekaar om te zien hoe ze werken? Of steek je net graag dingen in mekaar? Hou je van techniek, van lampjes, batterijen of vijsjes? Zou je graag eens het maak-idee in je hoofd tevoorschijn toveren met een 3D-printer of laseren met een lasersnijder?
FablabDeMakerij organiseert tijdens de schoolvakanties een aantal 3-daagse techniekkampen voor meisjes en jongens van het 10-14 jaar. Elk kamp wordt er gewerkt rond één groot project dat loopt over de drie dagen. Daarnaast komt er elke dag een kleiner projectje aan bod.
De kampen hebben een stijgende moeilijkheidsgraad en worden best in die volgorde doorlopen. Het bravo-kamp kan eventueel voor alfa gevolgd worden.

Het ALFA-techniekkamp heeft als hoofdproject de 'oneindige
thermometer'. Een mooi filmpje is terug te vinden op de website van De Makerij - https://www.fablabdemakerij.be/techniekkampen.
Als nevenprojecten maken de kinderen een kam en een sleutelhanger, laseren ze een puzzelonderzetter en graveren ze namen in glazen. Daarnaast is er ruimte voor 'vrij fablab'.

Het BRAVO-techniekkamp heeft als hoofdproject de 3D-illusion lamp. Als nevenprojecten printen de kinderen een 3D-lithophane, laseren ze een USB-doosje of een potloodhouder en versieren ze glazen met een zelf ontworpen tekening. Daarnaast is er ruimte voor 'vrij fablab'.

Het CHARLIE-techniekkamp heeft als hoofdproject de slicer lamp. Als nevenprojecten zetten de kinderen hun eigen profiel op een brooddoos, laseren en monteren ze een mystery box en frezen ze een LP-klok. Daarnaast is er ruimte voor 'vrij fablab'.
Alle activiteiten