naar top

Busuitstap naar Doornik, de trots van Henegouwen op zaterdag 16 november 2019

Deze informatie is niet meer actueel!
Busuitstap naar Doornik, de trots van Henegouwen op zaterdag 16 november 2019 Een dagje Doornik. Dat gebeurt onterecht veel te weinig. En dat kan jij na deze historische uitstap volmondig beamen. Deze stad werd gebouwd door de Romeinen en behoort zo – samen met Tongeren en Aarlen – tot de top drie van oudste steden van België. Het behoeft geen betoog dat haar erfgoed dan ook ontzettend rijk ...

Wanneer

  • za 16 november 19
    van 7u30 tot 19u30

Prijs

� 58,00 (Basistarief: 58,00 €; leden: 55,00 €)

Waar

naam
OLV ter Noodt kerk
adres
Kerkstraat 1785 Merchtem1785 Merchtem

Tickets

Telefoon
0486/80.60.22.
e-mail
pasar1785merchtem@gmail.com

Info

Busuitstap naar Doornik, de trots van Henegouwen op zaterdag 16 november 2019
Een dagje Doornik. Dat gebeurt onterecht veel te weinig. En dat kan jij na deze historische uitstap volmondig beamen. Deze stad werd gebouwd door de Romeinen en behoort zo – samen met Tongeren en Aarlen – tot de top drie van oudste steden van België. Het behoeft geen betoog dat haar erfgoed dan ook ontzettend rijk is, qua historie evenals architectuur.
De bus vertrekt om 7u30 aan de OLV ter noodt kerk van Merchtem, richting Doornik. Hier aangekomen starten wij onze ochtend met een tas koffie en koek. Vervolgens worden wij verwacht in het mooie infokantoor van de Toeristische Dienst alwaar ons de film over de geschiedenis wordt voorgeschoteld. Van hieruit nemen de gidsen ons mee voor de “Unescotour”. Onmisbaar onderdeel op deze wandeling is de Notre-Dame kathedraal. Een indrukwekkend bouwwerk met vijf klokkentorens. Niet voor niets Unesco werelderfgoed, net als het belfort, wat meteen het oudste van België is. De Romeinse stad kwam in de vijfde eeuw onder Frankisch bewind, onder de koningen Childerik en zijn bekende zoon Clovis. Door Clovis bekwam Doornik ook zijn bisschopszetel en behoorde Doornik later tot het graafschap Vlaanderen. Dit is nog maar het tipje van de geschiedenissluier, dewelke de gidsen verder zullen oplichten terwijl ze ons bij de mooiste schatten van Doornik brengen.
Om ook onze innerlijke schat te voeden, trekken we naar restaurant L'Ecurie d'Ennetières. Een gebouw dat al vanaf de dertiende eeuw dienst deed als paardenstallen voor de kooplieden die verbleven in het nabijgelegen Hotel du Grand Noble. Nu wachten ons hier netjes gedekte tafels alwaar ons een lekkere driegangenmenu “terroir” wordt gepresenteerd. Eens dit lekkers achter onze kiezen, is het tijd om de 1001 gezichten van Doornik te ontdekken.
Dit doen we in twee groepen. De ene groep leert Doornik beter kennen aan de hand van geanimeerde anekdotes (2,5 km). De tweede groep verkent de oude stad langs de Schelde om zo de Pont des Trous (Gatenbrug) te bewonderen alsook de vele prachtige art nouveau huizen, steegjes en pleintjes (5 km). Deze groep werpt ook een blik op het Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in een Victor Horta gebouw. Terug op de grote markt is er nog de tijd om te flaneren, een streekbier of een tas koffie met een stukje Clovistaart te nuttigen, waarna wij de bus huiswaarts nemen. Verwachte aankomst is voorzien omstreeks 19u30.
Wil jij deze historische busuitstap niet missen? Schrijf dan vóór 1 november in en bus onderstaand strookje in de Dendermondestraat 52, 1785 Merchtem of mail je inschrijving naar pasar1785merchtem@gmail.com. Voer bij inschrijving ook de overschrijving uit van € 55 voor leden en € 58 voor niet-leden op het rekeningnummer BE35-7995 1659 6437 van Pasar Merchtem, met vermelding “Doornik plus naam en aantal personen”. Deze prijs omvat busreis, koffie/thee en koek bij aankomst, driegangenmenu, gidsen en verzekering. De stortingsdatum geldt als inschrijvingsdatum! Voor vragen kan je terecht bij Nieke en Eli op 0486/80.60.22.

Deelnamestrook Busuitstap Doornik, trots van Henegouwen – zaterdag 16 november 2019

Naam: ...................................................................…………..Lid Pasar: Neen/Ja Lidnummer……………….……………................ Adres: ........................................................................................................….. Tel.nr:........................................………………. E-mail: .................................................................... Ja! Ik ga graag mee en schrijf in met: ..... leden x 55 euro
..... niet-leden x 58 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
  • foto: pasar merchtem

Organisatie

naam
Pasar Merchtem

Deel deze pagina