naar top

Magische Megalieten en Mediterende Monniken !

Deze informatie is niet meer actueel!
Busuitstap naar Wéris - Durbuy - Septon op zaterdag 28 september 2019 Het begin van de herfst. Hoe kan je dat beter beleven dan te midden van een prachtig stuk natuur met wat sprankels spiritualiteit. Daarom trekken wij naar het hartje van de Belgische Ardennen. Op zoek naar de magische menhirs van Wéris, de middeleeuwse sfeer van Durbuy en de Indiase cultuur in Septon. Laat de boomblaadjes al ...

Wanneer

  • za 28 september 19
    van 0u tot 23u59

Prijs

� 55,00 (Basistarief: 55,00 €; leden: 51,00 €)

Waar

naam
OLV ter Noodt kerk
adres
Kerkstraat 1785 Merchtem1785 Merchtem

Contact

Telefoon
052 37 23 92
Telefoon
pasar1785merchtem@gmail.com
website
http://www.pasar.be/merchtem

Info

Busuitstap naar Wéris - Durbuy - Septon op zaterdag 28 september 2019

Het begin van de herfst. Hoe kan je dat beter beleven dan te midden van een prachtig stuk natuur met wat sprankels spiritualiteit. Daarom trekken wij naar het hartje van de Belgische Ardennen. Op zoek naar de magische menhirs van Wéris, de middeleeuwse sfeer van Durbuy en de Indiase cultuur in Septon. Laat de boomblaadjes al maar dwarrelen!

De bus vertrekt om 7u15 aan de OLV kerk van Merchtem. Eerste stop? Wéris. Meer en meer bekend als 'het kleine Stonehenge van Wallonië' maar ook gekroond tot één van de mooiste dorpjes van de streek. We worden ontvangen in het Maison des Mégalite met een koffie of thee en een koffiekoek, waarna de dag echt kan beginnen. Twee Nederlandstalige gidsen leiden ons rond in het kleine museum, waarna ze ons meenemen op een magische wandeling (ongeveer 5km) langs een golvend parcours van dolmens, menhirs en legendarische stenen. Wie niet wilt wandelen kan het dorpje verkennen of een terrasje doen. Na deze tocht heeft het mooie dorpje van Wéris voor ons geen geheimen meer en dus stappen we de bus op richting ons lunchadres in ' het kleinste stadje ter wereld', zijnde Durbuy.

Beginnen doen we met een soepje. Als hoofdgerecht is er de keuze uit een halve kip of gebakken forel, beiden met groenten en frietjes. Het dessert belooft een lekkere dame blanche te zijn, mét slagroom voor de liefhebbers. En dit alles in het historische decor van Durbuy. Uiteraard is er de tijd om de middeleeuwse sfeer op te snuiven en te flaneren door de romantische straatjes en een gezellig terrasje mee te pikken.

Rond 16u worden we verwacht op onze volgende stop van de dag. De laatste, maar daarom niet de minste. Het is immers tijd voor de beloofde spirituele vonken. Deze vinden we in Septon, op het sprookjesachtige "Chateau de Petite Somme". Sinds 1979 is dit kasteel eigendom van de Hare Krishna beweging. Het domein met zijn prachtige tuinen werd door hen omgetoverd tot de ware oase "Radhadesh". We worden er ingedompeld in hun levensstijl en in de kleurrijke cultuur van hun Indiase tradities.

Er wordt gezegd dat de duivel weleens wil ontsnappen van het hellevuur en daarom in Wéris komt uitrusten... Of dat zo is, zullen we nooit weten want na nog een drankje en wat verpozen in de mooie tuinen van het Chateau te Septon laten wij deze betoverde regio achter ons en keren weer huiswaarts. Verwachte aankomst is voorzien omstreeks 19u30. Alwaar we als engeltjes in ons eigen bed kruipen om te dromen van deze uitstap vol magische momenten.

Zin om de herfst magisch in te zetten? Schrijf dan vóór 13 september 2019 in en bus onderstaand strookje bij Guido en Francien, Dendermondestraat 52, 1785 Merchtem of mail je inschrijving naar pasar1785merchtem@gmail.com. Voer bij inschrijving ook de overschrijving uit van €51 voor leden en €55 voor niet-leden op het rekeningnummer BE35-7995 1659 6437 van Pasar Merchtem, met vermelding “Busuitstap Wéris plus naam en aantal personen en keuze kip of forel”. De stortingsdatum geldt als inschrijvingsdatum! Voor vragen kan je terecht op 052 37 23 92 of 0476 46 94 38.Deelnamestrook Busuitstap Wéris – Durbuy – Septon op zaterdag 28 september 2019

Naam: ........................................................................…………..Lid Pasar: Neen/Ja Lidnummer……………….……………................ Adres: ................................................................................................................………………………………………………………………….. Tel.nr:........................................……………. E-mail: ................................................................................................................... Ja! Ik ga graag mee en schrijf in met: ..... leden x 51 euro ..... niet-leden x 55 euro en ik kies met….. personen voor de forel en ik kies met ….. personen voor de kip

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten