naar top

Merchtems wielerkampioenschap

De informatie en data hieronder zijn van 2019. Vanaf juli 2020 vind je hier een update met de nieuwe data.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert WC De Reedijk het Kampioenschap van Merchtem op maandag van Merchtem kermis: 40 ronden op een afgesloten parcours zullen bepalen wie de titel mee naar huis mag nemen. De wedstrijd vindt dit jaar plaats op maandag 19 augustus om 18 uur.

Nadien volgt er om 19.30 uur nog een ludieke aflossingswedstrijd voor ploegen (geen voorinschrijving nodig): lachen geblazen met de originele proeven tussendoor en de verklede wielrenners met al dan niet aangepaste fietsen.

Deelnemen aan het Kampioenschap van Merchtem

Ben je inwoner van Merchtem en recreatieve wielrenner (zonder vergunning), dan kan je deelnemen en Kampioen van Merchtem worden.

Er zijn 3 titels te verdienen:

  • -40 mannen (geboortejaar °1980 of jonger)
  • +40 mannen (geboortejaar °1979 of ouder)
  • vrouwen

Het volledige reglement met alle voorwaarden kan je onderaan downloaden.

Je kan op voorhand inschrijven via de link onderaan.  Of je kan hiervoor terecht bij de sportdienst in de Dendermondestraat (achter de bibliotheek) tot donderdag 16 augustus. De betaling gebeurt via Bancontact.

Deelnemen aan de ludieke aflossingswedstrijd voor ploegen 

Om 19.30 uur start de grappige ploegenestafette. Ploegen van 4 à 6 personen kunnen hieraan deelnemen, waarbij elke deelnemer afwisselend een rondje rijdt met in totaal 20 ronden te rijden per ploeg. Het parcours is identiek aan het Merchtems Wielerkampioenschap. Tijdens de wedstrijd zijn er 5 ludieke verrassingsproeven voorzien.

Inschrijven gebeurt ter plaatse in café Reedijk (Reedijk 37), je betaalt 20 euro per ploeg inclusief verzekering. Meerdere prijzen zijn voorzien voor de winnaars van de proeven. En wie weet is er ook een prijs voor de Sympathiekste ploeg, de Best verklede ploeg, de Oudste ploeg, de Leukste vrouwenploeg, de Origineelste ploegnaam,...

  • Wielerwedstrijd 2015

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
Dendermondestraat 311785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 03
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

We werken verder achter gesloten deuren, maak hier je afspraak

Deel deze pagina