naar top

Kennismaken met Natuurpunt Merchtem

Om zijn werking voor te stellen, nodigen Natuurpunt en de gemeentelijke cultuurdienst alle geïnteresseerden uit een open jaarvergadering. Aan de hand van klank- en beeldmateriaal geeft de vereniging een overzicht van zijn realisaties tijdens het voorbije werkjaar.

Natuurpunt Merchtem ontstond in 2001 uit een samensmelting van Natuurreservaten vzw en Wielewaal, voornamelijk onder impuls van de ons in 2009 ontvallen Kris De Pauw.

Inmiddels heeft Natuurpunt al heel wat initiatieven ter bescherming en ontwikkeling van de Merchtemse natuur op zijn actief. De vereniging bestaat uitsluitend uit vrijwilligers; mannen en vrouwen die zich daadwerkelijk willen inzetten voor het onderhoud van houtkanten, de aanleg en het beheer van poelen, het aanplanten van geboortebossen of – lanen, het verzorgen van bomen, enz. Natuurpunt Merchtem kan hierbij rekenen op de logistieke steun van het gemeentebestuur.

Wil u eens kennismaken met de lokale afdeling van Natuurpunt, heeft u originele ideeën of voorstellen, kom dan zeker eens langs op vrijdag 23 februari om 20 uur in het August De Boeckhuis, Reedijk 1. Het bestuur zorgt voor een drankje en een hapje. 

Gepubliceerd op dinsdag 06 februari 2018
Nieuwsoverzicht
  • NatuurpuntMerchtem.jpg

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 381206
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina