naar top

Resultaat uw college luistert

De voorbije maanden nam het schepencollege de tijd om te luisteren naar de vragen en bezorgdheden van inwoners tijdens een info - en vragenavond “uw college luistert”. Elke deelgemeente kwam aan de beurt. Het college heeft geluisterd, maar belangrijker: wat hebben ze met de opmerkingen van onze inwoners gedaan?

Peizegem

Verkeersveiligheid is een thema dat vele inwoners zorgen baart. In Peizegem heeft het college de opdracht gegeven aan de technische dienst om de Leirekensroute op te ruimen zodat ze fietsers elkaar opnieuw kunnen kruisen. Ook het veldbaantje tussen de Peisegemstraat en de Middelstraat wordt breder. Daarnaast zal de parking aan de kerk zal veiliger worden zodat autobestuurders beter zicth hebben op aankomende fietsers bij het uitrijden van de parking.

Brussegem

Aan de politie werd gevraagd om meer snelheidscontroles op de Nieuwelaan in Brussegem uit te voeren. Ook signalisatie aan de wegversmallingen is aangepast sinds 15 januari.

Hamme

De aangekaarte punten in Hamme worden eerstdaags opgelost: de voetpaden in de Lindestraat worden schoongemaakt, het kruispunt met Brusselsesteenweg en Lindestraat wordt herwit, en verkeerslichten in Ossel zullen beter afgestemd worden. Voor de feestzaal in Hamme is er 2500 euro in het budget van 2018 voorzien om een nieuwe afwasmachine te installeren.

Aan Eandis wordt bovendien gevraagd om de straatverlichting in alle aangekaarte straten na te kijken.

Gepubliceerd op donderdag 01 februari 2018
Nieuwsoverzicht

Lees meer artikels over

Deel deze pagina