naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uw college heeft geluisterd

De voorbije maanden nam het schepencollege de tijd om te luisteren naar de vragen en bezorgdheden van inwoners tijdens een info - en vragenavond “uw college luistert”. Elke deelgemeente kwam aan de beurt.


Verkeersveiligheid

Het populairste onderwerp over alle deelgemeenten heen blijkt verkeersveiligheid. In Peizegem werd gevraagd om extra aandacht te schenken aan de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het centrum. Ook de Leirekensroute zou bijvoorbeeld op sommige plaatsen verbreed moeten worden zodat fietsers elkaar opnieuw kunnen kruisen.
In Brussegem kan de Brusselsesteenweg beter verlicht worden en moeten de verkeerslichten van de Kasteelstraat hersteld worden. Daarnaast werd er ook gevraagd om meer snelheidscontroles uit te voeren in de Nieuwelaan.
In Hamme klinken dezelfde stemmen: meer snelheidscontroles en controles op plaatselijk verkeer. Ook de infrastructuur van de feestzaal kan beter. De harde klapstoelen werden ondertussen al vervangen door degelijke stoelen met een zacht kussen.
In Merchtem zijn er gelijkaardige vragen om het centrum veiliger te maken. Zo werd er een oplossing gevraagd voor de parkeerproblematiek in de Stoofstraat. Ook het RUP Sint-Janstraat bleef niet onbesproken…

 

RUP Sint-Janstraat


Veel inwoners zijn bezorgd over de verstedelijking van onze gemeente. Vooral het ontwerp van het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) Sint-Janstraat baart inwoners zorgen. Een RUP is een plan dat een grond een bestemming geeft binnen een bepaalde zone. Op 14 november werd een infomoment georganiseerd waarbij het aangepaste ontwerp werd toegelicht. Het nieuwe ontwerp zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Na de goedkeuring zal er een nieuw openbaar onderzoek starten.

 

En nu?


Het gemeentebestuur neemt alle vragen en opmerkingen ter harte en onderzoekt de mogelijke oplossingen. De verslagen kan je onderaan deze pagina downloaden. Wie nog vragen heeft, kan altijd een afspraak maken met een schepen of e-mailen. 

Gepubliceerd op maandag 13 november 2017
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 338963
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina