naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Theatervoorstelling rond sociale uitsluiting: ' Ik ben iemand/niemand'

Theatervoorstelling met nabespreking over sociale uitsluiting. Een aangrijpend humoristisch toneelstuk dat je niet licht zult vergeten.

OCMW Merchtem, Gemeente Opwijk en Archeduc organiseren op donderdag 23.11.2017 om 19u30 de theatervoorstelling 'Ik ben iemand/niemand'.  Een aangrijpend humoristisch toneelstuk dat je niet licht zult vergeten.

Emilie vertelt over haar turbulente schoolcarriere, haar wilde uitgangsperiode en over haar liefdes.  Maar vooral over haar leven in armoede in onze welvaartsmaatschappij.

Het is vooral een verhaal dat respect afdwingt voor de kracht en de overlevingsvaardigheden die bij gezinnen in armoede dagelijks aan de orde zijn. 

Guy Didelez werkte voor dit verhaal samen met Lieven De Pril die professioneel en als vrijwilliger actief is bij Welzijnszorg-Armoede Uitsluiten en de vzw Welzijnsschakels waar armen het woord nemen.

Hij bouwde via deze werking vriendschapsrelaties op met veel gezinnen in verborgen armoede.  Eén van die gezinnen vroeg hem om hun levensverhaal uit te schrijven. 

Nabespreking met Lieven De Pril en Dr. Wim Van Lancker (docent sociaal werk en sociaal beleid verbonden aan de KU Leuven)

Gepubliceerd op maandag 02 oktober 2017
Nieuwsoverzicht
  • Theatervoorstelling met nabespreking

Deel deze pagina