naar top

Inventarisatiedag Heemkring Soetendaelle

HEEMKRING SOETENDAELLE LEGT EEN KNOOP IN Z’N ZAKDOEK EN START:
“HET GEHEUGEN VAN MERCHTEM”

Ieder van ons draagt een stuk van het verleden van groot-Merchtem met zich mee of heeft er thuis een overblijfsel van liggen. Vaak raken doorheen de jaren zaken vergeten of verloren. Daarom wil de heemkring “herinneringen uit het verleden” in kaart brengen en inventariseren.

Het eerste thema waar de Heemkring rond werkt, is DE GROOT-MERCHTEMSE OUD-STRIJDER VAN WERELDOORLOG I (1914-1918).

Weet u of heeft u doodsprentjes, diploma’s, foto’s, verhalen, schilderijen, brieven, kaartjes, dagboeken … liggen? Laat het gerust weten! Alles in verband met oud-strijders uit Brussegem, Bollebeek, Hamme, Merchtem, Ossel, Oppem en Peizegem is interessant, met het oog op een publicatie binnenkort.

Om alles in goede banen te leiden organiseert de heemkring een inventarisatiedag op 22 augustus 2017, de dag van de Merchtemse jaarmarkt. Iedereen is welkom in ons lokaal, het August De Boeckhuis (Reedijk 1) tussen 10 en 15 uur. Meegebrachte documenten of voorwerpen kunnen, in overleg, worden ingescand of gefotografeerd , zodat de eigenaar zijn/haar stukken terug mee naar huis kan nemen.

Verdere info of voor wie een afspraak wil maken: www.soetendaelle.be, of  052 37 10 75 van Hedwig Vertonghen (voorzitter Heemkring Soetendaelle).

 

Gepubliceerd op vrijdag 14 juli 2017
Nieuwsoverzicht
  • Copyright Wouter Robberechts

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 381206
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina