naar top

Tentoonstelling 'Merchtem vanuit de lucht'

Op verzoek van het gemeentebestuur maakte topcameraman en -fotograaf Wim Robberechts in mei van dit jaar een reeks unieke luchtfoto’s van Merchtem, Brussegem en Peizegem. Een selectie van die foto’s kan u bekijken tijdens een exceptionele tentoonstelling die plaatsvindt tijdens de jaarmarkt (en het weekend voordien) in het August De Boeckhuis.

Ex-Merchtemnaar Wim Robberechts (°Vilvoorde, 1950) begon zijn carrière als cameraman begin de jaren zeventig. Later stichtte hij zijn eigen productiebedrijf dat naast het verhuren van cameraploegen en de meest moderne montagefaciliteiten, zich specialiseerde in het maken van stabiele luchtopnamen. Reeds vele jaren leveren Robberechts en zijn medewerkers internationaal gewaardeerde bijdragen bij de opname van speelfilms en documentaires en het in beeld brengen van sportwedstrijden.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de drang naar de ‘eenvoud’ van de fotografie liet Wim nooit los. Zijn gaaf fotowerk, met oog voor mooie landschappen en monumenten en doordrongen van poëzie resulteerde in de publicatie van een aantal schitterende fotoboeken.

 Het gemeentebestuur vond het dan ook heel fijn dat de door de wol geverfde vakman wou ingaan op de vraag om een reportage te maken met luchtbeelden van onze gemeente Merchtem. Het resultaat daarvan kan u bekijken tijdens de tentoonstelling ‘Merchtem vanuit de lucht’. Deze eenmalige expositie vindt plaats in het August De Boeckhuis, Reedijk 1 en is toegankelijk op dinsdag 22 augustus (jaarmarktdag) van 8 tot 16 uur en op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 augustus, telkens van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis. Niet te missen!

Gepubliceerd op dinsdag 01 augustus 2017
Nieuwsoverzicht
  • © Wim Robberechts en gemeentebestuur Merchtem

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 381206
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina