naar top

Vogelgriep - maatregelen versoepeld

Minister van Landbouw Willy Borsus en het voedselagentschap FAVV versoepelen de maatregelen die de voorbije weken zijn ingevoerd tegen de verspreiding van vogelgriep. De professionele verkoop van pluimvee en vogels op openbare markten is vanaf zondag 2 juli 2017 opnieuw toegestaan, behalve rond Oostkamp en Menen en in een reeks Waalse bufferzones. De verkoop van watervogels op markten blijft wel verboden, net als de occasionele verkoop van alle vogels.

In de betrokken gebieden blijft het marktverbod dus van kracht. Het verplaatsen van andere vogels dan pluimvee is er wel grotendeels opnieuw toegelaten. Ook het inkorven van sportduiven voor wedstrijdvluchten mag er weer, weliswaar onder voorwaarden.

In de rest van het land zijn markten van pluimvee en andere vogels wel opnieuw toegelaten voor professionelen, behalve voor watervogels zoals eenden, ganzen of zwanen. Zijn er verschillende handelaars actief op dezelfde markt, dan moeten ze zo ver mogelijk van elkaar staan.

Voor de consument is er geen enkel gevaar. Alle vlees en eieren van pluimvee is veilig en kan zonder problemen gegeten worden. Abnormale sterfte bij wilde vogels kan ook nog steeds gemeld worden op het gratis nummer 0800/99777.

 

Gepubliceerd op vrijdag 30 juni 2017
Nieuwsoverzicht
  • kippen

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
052 381196
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina