naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Onkruiddagen

Sinds de wetgeving het gebruik van pesticiden door openbare besturen verbiedt, is onkruid wieden een arbeidsintensief karwei geworden. Door chemische onkruidverdelgers te bannen, komt onkruid sneller terug. De gemeentearbeiders zorgen voor onkruidvrije perkjes, kerkhoven... maar zoals het politiereglement stelt, is elke inwoner verantwoordelijk voor het schoon houden van het voetpad, fietspad of perkje voor zijn of haar deur. Daarom roepen we zaterdag 29 april en 9 september uit tot “onkruiddag”.


Materiaal


We vragen alle inwoners om op deze dagen samen op een milieuvriendelijke manier (zonder pesticiden) de stoep voor de deur onkruidvrij te maken. Elk deelnemend gezin kan tijdens de maand april gratis een afvalzak en tuinhandschoenen (zolang de voorraad strekt) krijgen bij de milieudienst of in de bibliotheek.


100% onkruidvrije buurt


Wie samen met zijn buren, de ganse straat of buurt aan dit initiatief deelneemt, kan een buurtcheque ter waarde van 150 euro winnen en mag zich voortaan 100% onkruidvrije buurt noemen. De winnende buurt krijgt eveneens een gelijknamig straatnaambordje. Wie individueel deelneemt, maakt kans op een Merchtemse shopper-cadeaubon ter waarde van 25 euro.
Om deel te nemen aan de wedstrijd (al dan niet met de buren), stuurt u een originele, leuke foto in voor 10 mei 2017. Dat kan via http://www.merchtem.be/onkruidvrij

Gepubliceerd op maandag 10 april 2017
Nieuwsoverzicht
  • Onkruiddag

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
052 381196
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina