naar top

Zaai een bloemenakker

Vlaams-Brabant is sterk begaan met de bijenproblematiek. De provincie wil de soorten bijen die onze provincie nog rijk is, koesteren want bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van land- en tuinbouwgewassen. Daarom werd de actie “Zaai een bloemenakker” in het leven geroepen. Ook Merchtem doet mee.

Iedereen die wil, kan gratis een zakje gemengd bloemzaad (20 gram) krijgen. Een zakje is goed voor het inzaaien van een oppervlakte van 40 m². Bloemen verbeteren het voedselaanbod voor honingbijen en vele andere insecten. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van bijen, wat op zijn beurt dan weer goed is voor de fruitteelt. Heel wat fruitsoorten zijn immers voor hun bestuiving afhankelijk van honingbijen. Door braakliggende akkers en perceeltjes in te zaaien met bloemenzaad, helpt u dus niet alleen het bestuivingsproces… Een kleurrijk bloemenperkje is een mooi extraatje!

Geïnteresseerden kunnen zolang de voorraad strekt tijdens de maand april bij de milieudienst een gratis zakje bloemenzaad krijgen. Ook tijdens de boerenmarkten van 8 of 22 april op het Mieregemplein kan je bij imker Larivière een zakje bekomen. Je kan de bloemen het best eind april of begin mei inzaaien.

Gepubliceerd op zaterdag 01 april 2017
Nieuwsoverzicht
  • Bijen

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
052 381196
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina