naar top

Gemeentemonitor - Wat vind jij van je gemeente?

Samen met de Vlaamse overheid vinden we het het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?

De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.

Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag “Wat vind jij van je gemeente?”. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult.

De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. De Vlaamse overheid behandelt alle gegevens vertrouwelijk en anoniem. Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt. 5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.

De onderzoeksresultaten worden verwacht in het voorjaar van 2018.

Wil je nu al meer weten over de gemeentemonitor, dan kan je al een kijkje nemen op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be.

Indien je vragen of opmerkingen hebt, kan je vanaf 22 maart 2017 terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid. het onderzoeksteam, de Studiedienst van de Vlaamse Regering & het Agentschap Binnenlands Bestuur

Gepubliceerd op maandag 20 maart 2017
Nieuwsoverzicht
  • Logo Vlaamse overheid

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 338963
Fax fax
052 374155
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Deel deze pagina